Як проходить онлайн консультація у психолога

З проблемами у повсякденному житті стикається безліч людей. Нервозність, роздратування, злість, образа та повний відчай іноді збивають з ніг. Буває й так, що ділитися власними переживаннями не хочеться – ні з чоловіком, ні з дружиною, родичами або батьками, та й до психолога на інший кінець міста їхати зовсім не хочеться. Виходом із ситуації може стати онлайн консультація у психолога.

Завдяки можливості спілкування з психологом в онлайн режимі тисячі людей вже отримують своєчасну психологічну допомогу. Навіть не виходячи з власного будинку!

У чому полягають переваги онлайн консультації психолога

Онлайн-консультація у психолога по-справжньому зручна. В порівнянні зі звичайними візитами до психолога онлайн-консультування має масу переваг:

  • професійна психологічна допомога, якщо у вас в місті немає психологів;
  • ви знаходитеся вдома у звичній для себе обстановці;
  • збереження повної анонімності;
  • отримання допомоги психолога, де б ви не знаходилися.

Як проходить онлайн-консультування психолога

Індивідуальна онлайн консультація у психолога (психотерапевта) від звичайного візиту в кабінет фахівця нічим не відрізняється. Записуватися також треба заздалегідь, погодивши дату та час. В призначену годину ви отримаєте консультацію, але розташовуєтеся не в кабінеті фахівця, а у себе вдома, в кріслі перед комп’ютером або ноутбуком зі встановленою програмою для здійснення відеодзвінків (наприклад, Skype) і з включеною веб-камерою. Вона потрібна для того, щоб фахівець і пацієнт могли встановити візуальний контакт. Він надзвичайно важливий в налагодженні довірчих стосунків.

Відбуватися бесіда може по-різному: наприклад, у форматі «питання – відповідь», але спершу ви повинні чітко сформулювати й описати свою проблему. Психолог уважно вислухає й запропонує методи рішення ваших труднощів найбільш зручним для вас шляхом.

В ході розмови ви можете ставити свої питання й спільно з психологом складати план їх вирішення. Психолог підкаже, як перемогти депресію, позбавиться від образ і налагодити відносини з близькими, а головне – як усвідомити свої життєві цілі й визначити найбільш ефективні способи досягнення бажаного.

Залежно від ступеня тяжкості психологічної проблеми буде залежати й кількість необхідних консультацій. Але пам’ятайте, що на онлайн консультації психотерапевт не призначає медичних препаратів і не ставить діагнозу. В той же час онлайн консультація стає ідеальним варіантом своєчасної психологічної допомоги!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.