Професійна психологічна підтримка

Психолог – одна з професій, що неоднозначно сприймається в нашій країні. Більшість людей вважають, що до цих спеціалістів звертаються лише душевно хворі люди, а необхідність візиту до психолога викликає безліч страхів та комплексів. Насправді ж психолог – це фахівець, задача якого вислухати свого клієнта та допомогти знайти правильний вихід зі складної ситуації. Тобто жодного зв’язку з психічними розладами.

Причиною візиту до психолога може стати конкретна проблема (наприклад, розлучення) або загальне незадоволення своїм життям. Потреба у професійній підтримці потрібна в стресових ситуаціях: смерть близьких, зміна місця роботи, проблеми в особистому житті. В таких випадках фахівець допоможе екологічно випустити свої емоції, зробити висновки та винести уроки з ситуації й не дозволити отриманому стресу завадити подальшому нормальному життю.

Сесії з психологом допоможуть і в буденному житті: підняти самооцінку, позбавитися тривоги, знайти та виключити фактори втоми. А щоб попередити проблеми в дорослому віці, іноді починати візити до психолога доцільно ще в дитинстві – тут допомагають дитячі психологи.

Більш детально про роботу таких спеціалістів можна було дізнатися 23 квітня – у всеукраїнський день психолога. В той час, коли весь світ вільно, довготривало та регулярно відвідує психолога, Україна й досі ставиться вороже до таких спеціалістів. Між тим важливість професійної психологічної підтримки важко переоцінити – вона вкрай необхідна і сімейним парам, і юнакам, і військовим, що повертаються з зони бойових дій.

Основна мета психолога – знайти підхід до клієнта, тому не можна чітко описати консультацію спеціаліста, адже кожен візит надзвичайно індивідуальний. Та в будь-якому випадку психотерапія проходить в декілька етапів, а її ефективність залежить від професіоналізму фахівця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.